Novas hvalpe 2015

Nova

Mor til hvalpene

Lab Fairytales Back To Black

Far til hvalpene, se mere på :
http://www.adorrlabs.com/lab-fairytales-back-to-black

Hvalpenes Sundheds status:

HD index: 108 (Pr 1-3-2015)

AD         : begge forældre 0

øjne      : Begge forældre øjenlyste uden anmærkning

PRA       : Fri via forældres DNA

EIC        : Fri via forældres DNA

CNM      : Fri via forældres DNA

SD2       : Far fri--mor ej testet = ingen affected hvalpe

HNPK    : Far fri--Mor ej testet= ingen affected hvalpe

Se evt. mere om disse sygdomme i menupunktet "om sundhed"

Hvis bare en enkelt hvalpekøber har behov for at kende Novas SD2 og HNPK status vil hun blive testet.SD2 kan hun højest være bærer, da Stella er testet fri. HNPK status ukendt, men absolut ingen mistanke

16-02-2015

Vi venter hvalpe omkring d. 8-3-2015, og nu 3 uger før fødselen udvikler Nova sig kraftigt, og det ser ud til at blive et pænt stort kuld der kommer.

Allerede på nuværende tidspunkt er der interesserede familier som venter på besked om om deres ønskehvalp dukker op i kuldet, og et enkelt hold har da også været på besøg og godkendt Nova som mor til deres næste hund.

Netop besøgene af nye mennesker i den tid der er hvalpe, er noget jeg nyder rigtigt meget, det er dejligt at møde nye mennesker, og at få lov at hjælpe dem godt igang med deres nye familiemedlem. Alle der tidligere har hentet en hvalp her, ved også at man altid er velkommen til at komme og få hjælp til træning eller hvad man ellers har brug for, lige så længe man selv ønsker det 🙂

Det er også ved at være tid til at få hvalpekassen fundet frem og støvet af, Så Nova kan komme til at føle sig hjemme i den inden hvalpene dukker op. Det bliver spændende at se om hun bliver en lige så god mor, som Stella har været , de gange hun har haft hvalpe. Nova har jo øvet sig lidt i at nusse hvalpe sidste år, og det hyggede hun sig vældig med, så mon ikke også  det bliver godt med hendes egne.

Hvad mon den mave gemmer på?

20-2-2015

Nova bliver stadig tykkere,hun har nu en glubende appetit, og kommer hele tiden og fortæller at vi da vist har glemt at fodre hende de sidste par dage, så alt ser ud til at gå  som det skal. I aftes kom hvalpekassen på plads, og Nova har godkendt den, så nu er der bare at vente de sidste ca 2 uger, på at spændingen bliver udløst

3-3-2015

Så er vi gået ind i den sidste uge af Novas drægtighed. Der er ingen tvivl om at hun bærer et stort kuld i bugen, hun har taget lige i underkanten af 7 kg på siden hun blev parret, samtidig har hun tabt sig noget hen over ryggen, så faktisk har maven nok nærmere taget 8 kg på. Jeg håber kuldet er på mindst 10 hvalpe, da de ellers er så store så det kan give fødsels problemer.

Nova har mistet en stor del af appetitten nu, og de seneste par dage har vi lokket foderet i hende ved at blande op med oksefars, men selv det virker heller ikke for godt mere, så vi må finde på noget nyt som kan friste de sidste par dage.

Novas temperatur måles nu morgen og aften, så ved vi at når den falder 1,5 grad i forhold til det normale, så går fødselen igang inden for et døgn, og vi skal sørge for at være til stede, så vi ikke mister en hvalp der ellers kunne være reddet.

Novas termin er egentlig søndag d. 8-3 men jeg tror og håber at hvalpene kommer nogle dage tidligere....... måske allerede om et par dage, det vil være bedst for Nova som er meget besværet nu, og mest af alt ligner en strandet hval.

ja tak mor..... den der frikadelle tak

min mave er da bare tykkere end din, far

5-3-2015

Nu er der vist ikke længe til at spændingen bliver udløst, Novas temperatur er faldet  fra 38,1 grader som den har været hele ugen og ned til 37,2 her til aften, dette burde betyde at fødselen er nært forestående, og det skulle da undre mig om ikke hvalpene dukker op i løbet af fredagen..... spændende 🙂

Fra at der har været ret stille omkring reservationer siden kuldet blev opført på DRKs hvalpeliste, så er der virkelig kommet gang i det i denne uge, og vi er således oppe på 6 reservationer ialt i dag, fint fordelt på begge køn og farver, så de fleste vil kunne forvente deres ønskehvalp.  Men ingen kan jo vide hvad der gemmer sig i kuldet, før hvalpene kommer frem i lyset.

Det er rigtigt dejligt at arbejde med opdrættet, når der er så stor interesse for hvalpene....... og især når nogle af køberne har henvendt sig, fordi vi er blevet anbefalet af andre som kender til os 🙂

6-3-2015

kl. 8.00

Så kom dagen hvor Novas hvalpe har valgt at se dagens lys.

Nova møblerer konstant om i hvalpekassen, går rundt og lægger sig hvileløst rundt omkring, for så at søge tilbage i kassen. Så det er helt tydeligt at fødselen er meget nært forestående, og mon ikke den første hvalp vil dukke op engang i eftermiddag.

Hjemmesiden vil i dag blive opdateret hver gang der er nyt at berette, og der er skrevet rundt til dem som har reserveret hvalp, så de har mulighed for at følge med :)

9.30

Ikke så meget nyt endnu..... Nova går stadig rundt og lægger sig og puster lidt...... alt vel 🙂

11.45

intet nyt, vi venter stille og roligt

kl. 13.00

Nova passer fuldstændig sit eget tempo, helt uforstyrret af at vi alle er utålmodige efter at se de hvalpe, men selvom det tager den tid som det gør, så er der intet unormalt at se.

Jeg har taget lidt video jeg gerne ville lægge op, men jeg har skiftet computer siden sidste år, og den nye er noget ulydig, så den skal lige dresseres lidt, så snart der kommer en hjem som er dygtigere til den slags end jeg er.

(oversat til dansk: jeg kan ikke finde ud af det)

kl. 15.45

Efter at have sat en anden computer op til formålet, er det lykkedes at få lidt video af Nova. Det passede meget godt med at hun havde de første rigtige veer.

Fra nu af kommer der nok lidt mere skred i tingene :)

kl 17.00 sort han   386g født som den første

kl 17.30 sort tæve 421g

kl 18.33 sort han   356g

kl 18.45 sort tæve 335g

kl 19.36 sort tæve 287g

kl 19.44 sort han   392g

kl 20.46 gul han    339g

kl 22.35 sort han  406g

kl 23.05 sort han  431g

kl 00.49 sort han  402g

15 minutter gammel, og allerede sulten

7-3-2015

Her dagen derpå efter fødselen, er der en dejlig ro i hvalpekassen. Nova er vågnet op med en glubende appetit, efter at have været småt spisende de seneste par uger.

10 fine hvalpe blev det til, 7 hanner og 3 tæver. Alle har det Godt ........også mor.

Nova viser sig at være en meget vel afballanceret nybagt mor, en enkelt gæst har været i huset efter hun har født, han blev da budt velkommen af Nova, og det var helt ok at han gik over og kiggede ned i hvalpekassen (men naturligvis piller gæster endnu ikke ved hvalpene)

Der er oprettet ny side beregnet til videoklip af hvalpene, her vil vi lægge små klip op hen ad vejen.

8-3-2015

Det går rigtigt godt med de 8 af hvalpene, og de spiser og vokser som de skal.

Desværre måtte vi i går konstatere at de 2 af hanhvalpene voksede lige så meget baglæns som resten voksede fremad, og et nærmere eftersyn afslørede at de 2 var født med ganespalte, og slet ikke kunne suge mælk til sig ved Nova, Den værste af dem er ikke længere i kuldet, da der ikke var noget håb om at den ville kunne reddes. Den anden kan vi hjælpe med sutteflaske, og den prøver vi lige at give et par dage hvor vi forsøger om den vil rette sig så meget at den vil kunne spise selv, og derefter få et normalt hundeliv. I modsat fald må vi lade den følge sin bror, og erkende at ikke alt her i verden går som vi gerne vil have det.Det er selvfølgelig ærgerligt, men Nova har trods alt stadig et rigtigt pænt kuld som vi kan glæde os over, når det andet er glemt

8-3-2015

10-3-2015

Som ventet faldt den anden af hvalpene med ganespalte fra, desværre var det den eneste gule hvalp i kuldet, så nu har vi et rent sort kuld i kassen.Der har været rigtig god interesse for hvalpene, og allerede nu hvor de er 4 dage gamle er alle 3 tæver reserveret og 2 af hanhvalpene også, dermed er der 3 hanner tilbage som ikke har fået fremtidig adresse, så mon ikke der stort set er udsolgt inden de er klar til at rejse hjemmefra?

Hvalpene vokser rigtigt pænt, og de første af dem vil nok have fordoblet deres vægt allerede som 7 dage gamle, hvilket ellers er målet for en 10 dage gammel hvalp.

Nova viser sig stadig som en rigtig god mor, og samtidig med at hun passer sine hvalpe godt, er hun meget rolig men bestemt, når de andre hunde kommer forbi kassen..... en dyb men stilfærdig knurren lader dem forstå at det bedste er at holde sig lidt på afstand, dette er ret svært at forstå for Stella som plejer at være enerådende i hvalpekassen, hun accepterer dog betingelserne og lægger sig lidt på afstand, hvor hun venter på at der bliver brug for hendes hjælp.

De sultne hvalpe vokser for hver dag

14-3-2015

Hvalpene er nu 9 dage gamle og har fordoblet deres vægt siden de blev født, og alle er flotte kraftige hvalpe.

Nova trives ligeledes super godt i sin nye rolle som mor, og det har været rigtigt godt for hende at få det kuld. Hendes selvtillid er styrket gevaldigt ved at hun har set de andre hunde respekterer hendes små signaler om, at her er noget hun bestemmer over og beskytter.

Der har været pæn interesse for hvalpene fra start, dog har en famillie som havde reserveret en tævehvalp, ombestemt sig og valgt at vente på muligheden for at få en gul tæve i stedet for en sort. Så dermed har vi igen en sort tæve til salg, samt et par sorte hanner som også stadig venter på den rette famillie.

Men med 7 uger tilbage til hvalpene er rejseklar, så ender det jo nok med at der er udsolgt inden da

Nova med sine 9 dage gamle, mætte og veltilpas hvalpe

16-3-2015

Så er der valgt stambogsnavne til hvalpene, og denne gang har vi valgt en serie med titler:

Hannerne:

Labstratego Count        (er valgt)

Labstratego Duke         

Labstratego Emperor    (er valgt)

Labstratego King          (er valgt)

Labstratego Prince       (er valgt)

Tæverne:

Labstratego Countess   (er  valgt)

Labstratego Empress    (er valgt)

Labstratego Queen       (er valgt)

Dem som har reserveret en hvalp, er velkommen til at lægge billet ind på det navn som de helst vil have til den....... først til mølle.....

Hundens kaldenavn kan selvfølgelig være noget helt andet, den må gerne kaldes Fido , Molly eller hvad man har lyst til når man får den hjem

24-3-2015 Fremtidig mor på besøg...... Janne bor tæt på os, så hun har mulighed for at besøge sin lille sorte pige ofte...... DEJLIGT

28-3-2015 MAAAAAAD JUHUUU

skovtur 12-4-2015
skovtur 12-4-2015

skovtur 12-4-2015


skovtur 12-4-2015

Nyeste kommentarer

20.01 | 20:45

Sådan Donna!

07.06 | 12:24

I menu punktet "kontakt" finder du mail adresse og mobilnummer ,s...

07.06 | 07:44

Hejsa. Hvordan kommer jeg i kontakt med dig? Vil gerne høre til, om du h...

28.09 | 16:40

Jeg glæder mig til lille Fanta kommer til Faxe 😍👍