Donnas hvalpe 2021

28.05.2021

kl.22.30

Donna er tæt på fødsel, hendes temperatur er faldet fra 37,9  grader i aftes til 36,9 nu til aften, det betyder at den første hvalp vil vise sig inden 24 timer, men som oftest går der noget kortere tid.

Donna har taget 8 kg på siden den dag hun blev parret, det er 33% af normalvægt der er lagt på i den tid, det burde give et godt kuld. Mit gæt er 10 hvalpe +/- 1
Der er fuldkommen ro på Donna nu, men opbloknings fasen vil sikkert gå igang i løbet af ganske få timer, og vare 4-10 timer........ det er laaaaang tid at vente på at få første hvalp at se. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg utålmodigt har ventet mange timer på at noget måtte ske  straks, og med mere og mere overbevisning om at noget måtte være galt, dette har jeg dog lært at tøjle, og ved nu at den der venter på noget godt venter til tider længe, uden der er grund til panik. Så nu vil jeg tage at gå i seng, og stille vækkeuret til om 4 timer, hvor jeg så kan tage bestik af situationen til den tid.

03.00

Det ser ud helt som forventet, der er møbleret rundt i kassen, men ellers stadig ro på. 

Luftetur og kassen ordnet igen.

Donna får fred for mig et par timer mere, der efter er der nok ved at være lidt mere gang i hende tænker jeg.

05.00

Samme billede som for 2 timer siden

07.00

Stadig samme status.  Det ser ud til at være det normale tempo for Donna, kan jeg se ved at gå tilbage i hendes historik fra seneste kuld for 2 år siden. Og så kan det sagtens vare til hen sidst på formiddagen inden der sker mere, hvis hun følger samme rytme igen....... Alt meldes normalt her fra

09.30

Stadig stille, dog begynder hun at puste lidt ind imellem, så der er da lidt udvikling

12.00

Så er vi tættere  på end vi har været før, nu er der kommet fostervand, så det er ved at være spændende

12.50

Så gik der endelig hul på ballonen, første hvalp er født, en fin hanhvalp af passende størrelse på 377 gram.

14.50

Jeg er absolut ikke tilfreds med det tempo Donna har på, det er nu 2 timer siden første hvalp blev født, og nummer to er ikke dukket op endnu. Jeg fornemmer at der kommer en baglæns ud, eller en dødfødt som den næste, når det tager så lang tid...... men det kan altså også ske at det bare går langsomt i starten. Hvis der går en halv time mere, må jeg lige have et telefonmøde med dyrlægen.

16.30

UUHHAda, endelig kom nummer to hvalp ud næsten 4 en halv time efter den første, den kom baglæns og sikkert derfor noget sejg at få født. Faktisk kom den imens jeg snakkede med dyrlægen om alternative planer....... nu går det sikkert bedre igen.

12.50  hanhvalp   377g

16.20  tævehvalp 375g

17.05  tævehvalp 417g

17.20  hanhvalp   360g

17.30  hanhvalp   408g

18.30  hanhvalp   325g

19.15  tævehvalp 353g

22.05  tævehvalp 350g

30.05.2021

Så blev det dagen derpå efter en lidt atypisk fødsel hvor der først kom en hvalp, så en meget lang pause på over 4 timer, hvor jeg til sidst valgte at tage en snak med dyrlægen om hvorvidt der skulle gribes ind. Men så mens jeg talte med dyrlægen i telefonen, og Donna hørte at vi snakkede om KNIVE og den slags, SÅ satte hun gang i fødselen igen, og der kom med normalt tempo 6 hvalpe mere, derefter stilstand igen i 3 timer, hvor jeg så blandede mig lidt i det, og fik sat gang i det, så der kom en hvalp mere, som jeg havde kunnet mærke i hende, faktisk mistænkte jeg at der også kunne være en nummer ni der inde, men det kan være meget svært at mærke uden på tæven, og man kan let tage fejl af hårde områder i livmoderen som trækker sig sammen. Der er så ikke dukket flere op , så det blev til et kuld på 8 flotte hvalpe. Nu må de første par dage så vise om alle mener det alvorligt og er velfungerende og levedygtige. Det er heldigvis sjældent at der er noget galt, og en hvalp falder fra. Men det er før sket, og derfor har jeg lært lige at vente et par dage, inden en af hvert køn bliver delt ud, der ved slipper jeg for at gøre nogen kede af det, som allerede var blevet lovet en hvalp.
Alle som har været skrevet op til hvalp i mere end en måned, kan regne med at få det der er spurgt på. I de nye som har henvendt sig i den seneste uges tid, efter opslag på hvalpelisten skal der nok findes en enkelt køber til hvalp. Men jeg vil se hvalpene udvikle sig normalt i en uges tid inden den sidste bliver adresseret, og en del potentielle købere, er allerede sendt videre ud i deres søgning

Donna med sine 8 hvalpe knapt et døgn gamle

03.06.2021

Alle har det godt og der er ro i kassen.
Vi har været noget udfordret med at få Donna igang med mælkeproduktionen denne gang, lige gyldigt hvor meget foder der blev sendt gennem Donna, så endte det ikke rigtigt nede i mejeriet, men hun er dog ved at være godt igang nu. Der er lige gået et par timer om dagen til at give hvalpene 3 ekstra måltider fra sutteflaske som tilskud, og det fortsætter jeg med et par dage endnu, så vi kan vinde den tilvækst med igen som hvalpene ikke nåede de første dage.

Da tiden er gået med at nusse om hvalpene, er det ikke meget der har været opdateret her på siden, og det er heller ikke alle dem som skal have hvalp, jeg har fået talt med endnu, det har dog været skrevet her på siden at dem som har været på ventelisten i mere end en måned vil få den ønskede hvalp , så alle dem burde vide det, og der mangler bare en enkelt at få besked der ud over.

03.06.2021

11.06.2021

11.06.2021

Det går fint med hvalpene, alle trives og har det godt.

Der er en enkelt tævehvalp, som stadig ikke har fundet ny adresse, dette dog udelukkende fordi jeg nok er lidt kræsen med købere.

Der har været et par rigtigt gode købere sendt i tænkeboks, da de har ønsket en hanhvalp, men været stærkt fristet af en tæve af denne kombination i stedet, men det er dog endt ud med at finde hanner andre steder, inden der er blevet en aftale, og det er jo helt fair, når det har været hanner de har set efter. Og så har der været et lille hav af mails og opringninger fra folk som ikke kan læse 😮😮

Når der er skrevet at hvalpen kun sælges til aktiviteter som jagt, sport eller lignende, så hjælper det altså ikke at man spørger om en "kun"familiehund, og fortæller at man har en indhegnet have, hvor hunden kan lege med børnene meget af tiden. Jeg beklager, men det er ikke altid jeg får besvaret den slags.

Så er der leget lidt med stambogsnavne. De bliver som følger: Alle får kennelnavn "labstratego" først, sådan som man skal hos DKK

Nogle af de rødeste hvalpe (måske alle) kommer efter kennelnavn til at hedde "Fox In", men det kommer lidt an på hvor rød den enkelte hvalp bliver i løbet af de næste par uger. Navnene bliver:

Labstratego Fox In Misty Morning     

Labstratego Fox In Cloudy Day

Labstratego Fox In Rainy Day          

Labstratego Fox In Sunny Day         

Labstratego Fox In Sunshine Day     

Labstratego Fox In Windy Day                

Labstratego Fox In Stormy Night     

Labstratego Fox In Starry Night       

Sig til hvis du ser et af navnene som du gerne vil have koblet på din hunds stambog, du kan naturligvis stadig kalle den Molly eller Simba i daglig tale........ det hedder de fleste af Danmarks hunde i forvejen ;)

13.06.2021

 Med lidt tålmodighed tilsat et stænk stædighed, er det nu næsten lykkedes at nå frem til et drømmehold af gode hvalpekøbere, og alle hvalpe kan se frem til en aktiv fremtid inden for jagt, sport og sweiss verdenen. Jeg ser meget frem til et godt samarbejde med nye familier, den ene hvalp bliver her på adressen.

27.06.2021

Da en køber er sprunget fra, er der igen en hvalp ledig fra kuldet.

28.06.2021

Det går stadig fint med hvalpene, De trives og vokser fint, motorikken er ved at være ret stabil ,øjnene er ved at være klare og fuldt åbne, så alt i alt  ligner hvalpene nu rigtige hunde hvor de begynder at få deres egen persolighed hver især.

En smule "ØV" er der dog sneget sig ind, men det er nu ikke så meget hundene der har bragt det her til. Der imod er det en køber som jeg var gået ret meget forkert af. Hun har været på første besøg allerede midt i februar, og givet udtryk for at det netop skulle være en af Donnas hvalpe, hun gerne ville købe, vi har haft en del både snak og skriven sammen gennem forløbet. Hun blev som en af de allerførste tilbudt hvalp lige efter de var født, hun reserverede endeligt på det tidspunkt, og har været på besøg igen. I aftes bekendte hun så endelig kulør i en mail, hvor hun fortalte at hun hele tiden havde holdt 2 hvalpe reserveret , min (F1) og så en anden (udstillingstype). I de 4 uger hvor jeg har været holdt for nar, har jeg afvist en del fine interesserede i en hvalp, der iblandt en enkelt som fører hunde på vinderklasseplan, og som virkelig ønskede hvalp af denne kombination.

Lang fortælling om den sag, men det fører mig bare til at stramme op på opkrævning af depositum fremover, så det igen bliver inden 3 ugers alder, som jeg gennem tiden har brugt. Det har jeg haft slækket lidt på i år, og især ved dette kuld, fordi jeg så køberne som meget interesserede, stabile og nogle af dem kendte mennesker....... Det var så en fejl.

Erika 07.06.2021 07:44

Hejsa. Hvordan kommer jeg i kontakt med dig? Vil gerne høre til, om du har en tævehvalp - og lidt om forældrene mv.

Henning Laursen 07.06.2021 12:24

I menu punktet "kontakt" finder du mail adresse og mobilnummer ,som gerne må benyttes.

Nyeste kommentarer

20.01 | 20:45

Sådan Donna!

07.06 | 12:24

I menu punktet "kontakt" finder du mail adresse og mobilnummer ,s...

07.06 | 07:44

Hejsa. Hvordan kommer jeg i kontakt med dig? Vil gerne høre til, om du h...

28.09 | 16:40

Jeg glæder mig til lille Fanta kommer til Faxe 😍👍