Frejas hvalpe 2022

06.08.2022

Her vil der løbende blive opdateret, hver gang der er nyt at berette omkring fødsel og opvækst af Frejas kuld.

kl. 14.30

Da Freja er en lidt lille og vims hund, er der valgt en hanhund som modsvarer dette, således at der kan forventes nogle hvalpe med lidt mere fylde og lidt mere ro omkring sig. Kombinationen er prøvet før, da Frejas første kuld var med samme hanhund, og hvalpene her fra er blevet til to jagt og familiehunde, to rene familiehunde og 2 servicehunde, servicehundene har jeg ikke hørt fra, hvilket jeg tolker som at det fungerer, 3 andre har jeg hørt fra ind imellem, og alle er glade for deres hunde, den sidste har jeg selv, og den kan ses hvis man besøger det kuld som fødes i skrivende stund. Så kombinationen er allerede prøvet med tilfredsstillende resultat.

kl. 14.45

Frejas forventede fødsel er så småt ved at gå igang her et par dage tidligere end ellers ventet. Allerede i går fredag var handes temperatur faldet fra de normale 38  grader, til at ligge mellem 37,3 og 37,6, dette var en klar indikation for at noget var ved at ske...... her havde jeg nok forventet at temp fortsat ville falde hurtigere end den gjorde, men nej hen over natten og indtil først på formiddagen i dag fortsatte den med at ligge og svinge i det interval.

Men nu her først på eftermiddagen falder den endelig igen, og ligger lige nu på 36,9, og det må forventes at opblokningen går igang inden for få timer, og vi vil nok se den første hvalp i løbet af aftenen eller natten.

Sidste nat blev der rodet og skrabet i hvalpekassen det meste af tiden, men til morgen var "hulebyggeriet" (instinkt) ved at være færdigt, og Freja har slappet af i dag, og sovet en god del af tiden....... så nu er hun snart ved at være frisk til at tage fat på det store arbejde der venter.

Freja 06.08.2022 kl 15.00

kl. 15.35

Freja er nu blevet bedt om at flytte ud i hvalpekassen, som er placeret i baggangen.

Årsag : Hun mener det er nødvendigt at grave i sofaen...... det må man ikke, men man må gerne i kassen.

kl. 19.50

Damen tager sig sin tid, skifter nu lidt mellem at skrabe i bunden af hvalpekassen et stykke tid og at slappe af.

Jeg har lige læst lidt op på tidligere fødsler, og kan se at det før har taget 15 timer fra temperaturen er under 37 grader og til første hvalp er født. Er det sådan det skal være denne gang, så kommer første hvalp ikke før kl. 05.00 hmmmmm, synes der er længe til.

23.00

Første hvalp er født, en gul hanhvalp, siden opdateres søndag morgen

07.08.2022

08.00

Så er spændingen ved at være udløst, og Freja ligger med.

2 sorte hanner

3 sorte tæver

2 gule hanner

2 gule tæver

Et ret jævnt kuld størrelsesmæssigt fra 307-400 gram.

Freja har klaret det hele selv, og efter de første hvalpe, har hun også klaret det alene, da jeg var ved at være træt efter først en nat med mange afbrydelser i søvn for at holde øje med om hun gik igang der, og så en lang aften uden søvn. Så da jeg vurderede at alt gik af sig selv, valgte jeg at lade Freja ordne det hele selv, kun tilset hver halvanden time....... det ku hun godt.

Hvalpenes første morgen, jeg venter lige med at skifte underlaget lidt endnu, så tæppet ikke bliver vådt, hvis der skulle gemme sig en efternøler i Freja

08.08.2022

Her halvandet døgns tid efter hvalpene kom til verden, er det at det begynder at vise sig om alt er som det skal være i hele kuldet.

Jeg har vejet hvalpene lidt mere denne gang end jeg plejer, da jeg allerede i går spottede en hvalp som tyggede mere i patterne end den sugede, dette får mig straks til at tænke "ganespalte". Da jeg så kontrolvejede i aftes, fandt jeg to mere som havde tabt rigeligt i vækst. Det kan der naturligvis være flere grunde til, og det er egentlig ikke unormalt at hvalpe taber lidt det første døgn. MEN i dette kuld var der 3 hvalpe som tabte rigeligt, og 6 hvalpe der voksede fint.

Kontrolvejning igen her til morgen viste desværre samme mønster, nemlig tre hvalpe med vægttab, og 6 hvalpe med fin vækst..... ØV...... et nærmere eftersyn afslørede da også ganespalte i forskellig grad på de 3 med tab. Jeg ved af erfaring at der er 2 muligheder med den slags. Man kan vælge at lade dem dø af sult i løbet af 2-3 dage, eller man kan aflive dem straks. De 3 hvalpe får selvfølgelig lige mulighed for at vise at jeg tager fejl, og jeg hjælper dem naturligvis også til patterne så meget jeg kan.......hvorfor? jo fordi det gør man jo, selvom man ved at de ikke får noget ud af det, men når de selv begynder at melde fra, så hjælper jeg dem ud af situationen.

Et par dage efter er det ved at være glemt at der var flere, og glæden ved de 6 sunde hvalpe kan igen overskygge tabet.

12.08.2022

Så nærmer hvalpene sig en uge gamle, og vokser stærkt. De når at fordoble deres fødselsvægt når de er 7 dage tror jeg.

Efter den reduktion i kuldet som var nødvendig pga 3 ganespalter, er der nu :

2 sorte tæver

2 gule tæver

1 sort han

1 gul han

Ærgerligt at ikke alle kunne blive, MEN jeg er lykkelig for at det var fejl ved de 3 hvalpe, som var så utvivlsomme, så der ikke var noget valg. Det havde jo været meget meget værre, hvis det var skjulte fejl som måske først var fundet, når nye familier havde knyttet sig til deres nye hvalp, og den så måtte aflives. Den situation har jeg prøvet en enkelt gang, og det behøver hverken jeg eller nogen familie prøve igen...... jeg skulle hilse og sige at det er IKKE sjovt for en opdrætter at have en ulykkelig køber i telefonen efter et halvt år, som fortæller at deres hund må aflives. 

Så ja dette her var træls, det rammer kuldets økonomi lidt, men det er ikke gået ud over andre, så det kan jeg leve med, og så er det sidste punktum sat omkring de 3.

Resten har det GODT og stortrives.

26.08.2022

26.08.2022

26.08.2022
Det går fortsat godt med hele kuldet, og der har været fin interesse  for hvalpene den seneste uge.
Der er nu kun 1 sort hvalp tilbage af hvert køn

17.09.2022
Der er fortsat en sort hvalp at få af hvert køn.
Der har den seneste uge været få henvendelser, men de har været fra useriøse eller uegnede købere, så de har fået lov at gå igen.
Vejret er fint i dag, så det indbyder til at få taget nogle nye billeder af kuldet, som kan lægget op på siden..........

Senere i dag:
Se billederne taget i eftermiddag på skovtur her under

sort på hvidt
sort på hvidt

sort på hvidt

low bat
low bat

Så er vi ved at være ved vejs ende med hvalpenes tid her på adressen. Kufferterne er pakket, og når weekenden er omme, vil der kun være en enkelt sort tævehvalp tilbage. Der har godtnok været et par interesserede forbi, og set på hende, men begge har været totalt uengagerede og uforberedte på hvad det egentlig var de kørte det halve jylland rundt for at besøge, så de måtte fortsætte deres søgen efter det rette match, det var bedst sådan, for det var ikke mennesker jeg havde lyst til at overlade en hvalp.
Så nu prøver jeg det helt nye som det er stadig at have en tævehvalp tilbage, dagen før den er 8 uger. Den skal nu nok blive afsat inden længe, men indtil da skal jeg rigtigt hygge mig med den, og starte lidt træning op, så nye ejere vil få en let start med hvalpen.

Nyeste kommentarer

20.01 | 20:45

Sådan Donna!

07.06 | 12:24

I menu punktet "kontakt" finder du mail adresse og mobilnummer ,s...

07.06 | 07:44

Hejsa. Hvordan kommer jeg i kontakt med dig? Vil gerne høre til, om du h...

28.09 | 16:40

Jeg glæder mig til lille Fanta kommer til Faxe 😍👍